150 g krupicového cukru
1 vrecko vanilkového cukru
4 vajcia oddelené
200 g mletého maku
50 g hrubej múky
30 g strúhanky
1 ČL kypriaceho prášku
1 PL slivkového lekváru
(najlepšie husté povidla)
1 PL umu (príp. rumovej esencie)
zopár kvapiek vanilkovej
esencie
mletá škorica podľa chuti
višne alebo ringloty podľa
sezóny či chuti
Rúru
zapnem na 180°C.
Maslo
izbovej teploty vyšľahám so 100 g cukru a vanilkovým cukrom, postupne zašľahám
žĺtka, lekvár, um, vanilkovú esenciu, múku zmiešanú so strúhankou a kypriacim
práškom, potom mak zmiešaný so škoricou a nakoniec jemne vmiešam bielka,
ktoré som vyšľahala do tuhej peny, pridala som zvyšné množstvo cukru a šľahala,
kým sa mi netvorili pevné špičky.
Formu
vysteliem papierom na pečenie, vylejem do nej cesto, rovnomerne poukladám
ovocie a vsuniem do rúry na 25 – 30 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára